Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Συνταγή για τσουρέκια χωρίς ζύμωμα!!!

  
               


 ΥΛΙΚΑ
  •  2 κούπες γάλα η 450 γρ-δεν είχα γάλα και έβαλα 1 κούπα εβαπορέ+1 κούπα νερό
  •  1 κούπα μέλι η 330 γρ -4 αυγά-1 φακελάκι ξερή μαγιά-150 γρ βούτυρο
  • ξύσμα πορτοκαλιού+λεμονιού-1/4 κ.γ μαχλέπι-1/4 κ.γ κακουλέ-λίγη μαστίχα (είχα μυρωδικό για τσουρέκια και έβαλα 1/4 κ.γ)
  • 7 κούπες αλεύρι η 850 γρ για όλες της χρήσεις-πρέζα αλάτι (είχα μυρωδικό για τσουρέκια και έβαλα 1/4 κ.γ)

Για την επικάλυψη
  • 1 κρόκο και λίγο γάλα-αμύγδαλα φιλέ η σουσάμι
                                                                                

                                                                              
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα-μαγιά-μέλι-βούτυρο-αυγά σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύω με το χέρι μου να λιώσει το βούτυρο προσέχω να μην κάψει το γάλα.
Μόλις γίνει χλιαρό το γάλα κατεβάζω από την φωτιά για να μην καεί η μαγιά.
Προσθέτω τα μυρωδικά το ξύσμα πορτοκαλιού-λεμονιού το αλεύρι λίγο λίγο.
Απλά ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι τέλος το αλάτι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Δεν θα γίνει ζυμάρι θα φαίνεται σαν πηχτός χυλός και θα κολλάει.
Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να διπλασιαστεί.
Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια.

                                                                            
                                                                                 
                                                                                    
Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ
Το διπλώνω 5-6 φορές και ξεφουσκώνει κλείνω το τάπερ και το βάζω στο ψυγείο (στο τάπερ και πάνω από το ζυμάρι αλείφω λίγο καλαμποκέλαιο)
Την επόμενη μέρα το βγάζω από το ψυγείο και το αφήνω πάνω στο τραπέζι.
Η ζύμη μου το πρωί είναι εύπλαστη μαλακή και μοσχοβολάει       
                                                                                  

Πίνω τον καφέ μου μετά ετοιμάζω λαμαρίνες λαδόκολλες και ότι άλλο χρειάζομαι.
Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο σπορέλαιο και βάζω το ζυμάρι
Κόβω το ζυμάρι σε ίσα κομμάτια και το πλέκω πλεξούδα με τρία κομμάτια.
Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν.
 Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν.
                                                                                    

Τα σκεπάζω και τα αφήνω περίπου 35 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις
Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι.
                                                                              

Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά.
                  Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
                            

                                      Αυτά είναι τα Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα!

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή : elpidaslittlecorner.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου