Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αποστείρωση... Απαραίτητη ή Όχι..???

Πρέπει να αποστειρώνετε τα πάντα;

Θεωρείτε απαραίτητη την αποστείρωση των µπιµπερό, τι γίνεται όµως µε την πιπίλα ή τα µασητικά παιχνίδια που το µωρό αρχίζει να βάζει στο στόµα του µετά τους πρώτους µήνες; Με τη σύµφωνη γνώµη του παιδιάτρου και ανάλογα µε την ηλικία του µωρού σας καλό είναι να αποστειρώνετε επίσης τις πιπίλες του µωρού βράζοντάς τες σε ένα µπρίκι για µερικά λεπτά ή στον αποστειρωτή, µαζί µε τα µπιµπερό. Όσο για τα παιχνίδια, τα λούτρινα καλό είναι να πλένονται συχνά µε ζεστό νερό και σαπούνι και πολύ προσεκτικό ξέπλυµα, αφού σίγουρα το µικρό µας θα τα… δοκιµάσει. Με ζεστό νερό και σαπούνι καθαρίζετε επίσης τα πλαστικά παιχνίδια και τα µασητικά, που βάζει το µωρό στο στόµα του.



Πότε σταµατάει η αποστείρωση;

Οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν να αποστειρώνετε τα µπιµπερό και τις πιπίλες περίπου µέχρι και τον 3ο µήνα. Το διάστηµα, όµως, της αποστείρωσης εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, π.χ. την εποχή του χρόνου, αφού το καλοκαίρι τα µικρόβια πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα λόγω της ζέστης. Επίσης, παίζουν ρόλο οι συνήθειες του µωρού. Αν, για παράδειγµα, ήδη µπουσουλάει, σίγουρα έρχεται σε επαφή µε το περιβάλλον, οπότε η λεπτοµερής αποστείρωση είναι περιττή. Ωστόσο, προτού διακόψετε την αποστείρωση, καλό είναι να έχετε τη σύµφωνη γνώµη του παιδιάτρου σας. Αλλά και όταν τελικά σταµατήσετε να αποστειρώνετε καθηµερινά, µπορείτε για µερικούς µήνες να εξακολουθήσετε να βράζετε ή να ζεµατίζετε σε βραστό νερό τα µπιµπερό και τα σκεύη του µωρού δυο τρεις φορές την εβδοµάδα.

Άλλο αποστείρωση, άλλο κανόνες υγιεινής;



Παρότι η αποστείρωση θα σταµατήσει µετά τους πρώτους µήνες, είναι σηµαντικό να τηρείτε µε σχολαστικότητα τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας στην καθηµερινότητά σας και στη φροντίδα του µωρού σας, ειδικά µέχρι τους 6-7 πρώτους µήνες, οπότε και θα αρχίσει να ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό του σύστηµα.

Πηγή:http://parentsmag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου