Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μέχρι πότε μπορούν αγόρια και κορίτσια να μοιράζονται το ίδιο υπνοδωμάτιο;

Έχει αναπτυχθεί μία άτυπη συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι τα αδέρφια διαφορετικού φύλου να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, και αν ναι για πόσο χρονικό διάστημα.
Η Emily Kircher-Morris, η οποία εργάζεται με χαρισματικά και με υψηλές σχολικές επιδόσεις παιδιά, έρχεται να ρίξει φως στο θέμα που απασχολεί πολλές οικογένειες ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με την ειδικό δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία κατά την οποία τα αδέρφια πρέπει να αρχίσουν να κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια. Οι γονείς θα πρέπει να παρακολουθούν την ανάπτυξη των παιδιών τους και να αποφασίσουν ανάλογα για το διαχωρισμό τους.
Συνήθως όταν τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο, αρχίζουν να συνειδητοποιούν την ανάγκη για σεμνότητα και ίσως αισθάνονται άβολα να αλλάζουν μπροστά στα αδέρφια τους. Επιπλέον, από τη στιγμή που φτάσουν στην εφηβεία θα είναι πολύ πιο δύσκολο για εκείνα να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, ενώ η ανάγκη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και του χώρου θα πρέπει να τηρείται όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικές οικογένειες που βρίσκουν πολλά οφέλη στο να μοιράζονται τα παιδιά το ίδιο υπνοδωμάτιο για ολόκληρη τη νεότητα τους. Θεωρούν ότι μπορεί να αναπτύξουν έναν ισχυρότερο δεσμό μεταξύ τους και να μάθουν να δίνουν πράγματα ο ένας στον άλλον με μεγαλύτερη άνεση.
Τι συμβαίνει όμως όταν οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ξεχωριστά δωμάτια στα παιδιά τους λόγω έλλειψης χώρου;
Μπορείτε να κρατήσετε τα ενδύματα και τα παιχνίδια των παιδιών στο υπνοδωμάτιο και να τους παρέχετε έναν άλλο χώρο, όπως για παράδειγμα το μπάνιο, όπου θα μπορούν να αλλάξουν ρούχα. Επιπλέον, δοκιμάστε να δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα τα βοηθήσει να μάθουν τα όρια για την προστασία της ιδιωτικής ζωής μεταξύ των δύο φύλων. πηγη infokids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου