Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με................ποπ κορν!!!

Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα???

popcorn christmas ornaments Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικες μπάλες με ποπ κορν
Για να τις φτιάξω χρησιμοποίησα παλιές εφημερίδες τις οποίες ανακυκλώνω πάντοτε με διάφορες κατασκευές που κάνω κατά καιρούς,ποπ κορν,μια κορδέλα ή κάποιο σπάγκο και ατλακολ.Την ατλακόλ μπορείτε να την προμηθευτείτε από διάφορα καταστήματα που πουλάνε χρώματα τοίχου και μικροεργαλεία.Προσωπικά έχω πάντοτε στο σπίτι ατλακόλ μια και τη χρησιμοποιώ στις περισσότερες κατασκευές μου γιατί είναι αρκετά πρακτική.Αν αγοράσετε, να προτιμήσετε την κρυσταλιζέ.

Ας δούμε όμως πως θα τις φτιάξετε
popcorn1 Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικες μπάλες με ποπ κορν
Αρχικά πάρτε μερικές σελίδες εφημερίδας και αρχίστε να τις τσαλακώνετε για να σχηματιστεί μια μπάλα στο μέγεθος που επιθυμείτε.Σε μια άλλη σελίδα εφημερίδας απλώστε κόλλα και τυλίξτε τη μπάλα σας με αυτήν.Μη σας απασχολεί αν έχει ατέλειες, δε θα φαίνονται αργότερα.Σε αυτό το στάδιο αν επιθυμείτε βάψτε τη μπάλα σας λευκή, προσωπικά την άφησα όπως ήταν.

popcorn2 Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικες μπάλες με ποπ κορν
Αρχίστε να βουτάτε ποπ κορν στην ατλακόλ και να το τοποθετείτε πάνω στη χάρτινη μπάλα σας,το ένα δίπλα στο άλλο.Στα κενά που θα μείνουν,αργότερα μπορείτε να τοποθετήσετε μικρότερα κομματάκια.
popcorn3 Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικες μπάλες με ποπ κορν
Όταν έχετε καλύψει ένα τμήμα της μπάλας σας,καλό είναι να προσθέσετε το σπάγκο από τον οποίο θα κρέμεται το χριστουγεννιάτικο στολίδι σας.Εγώ επέλεξα ένα χοντρό βαμβακερό σπάγκο που χρησιμοποιώ συνήθως για φυτίλι στα κεριά μου.Προσθέστε αρκετή κόλλα για να κρατήσει το σπάγκο και προσθέστε από πάνω ένα ποπ κορν το οποίο θα πιέσετε ελαφρά για λίγη ώρα ώστε να κολλήσει καλύτερα ο σπάγκος.
popcorn4 Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικες μπάλες με ποπ κορν
Συνεχίστε να προσθέτετε ποπ κορν μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της μπάλας. Αφήστε την να στεγνώσει και την επόμενη μέρα προσθέστε μερικά ποπ κορν ακόμα στα κενά που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω συρρίκνωσης του ποπ κορν.
Η χειροποίητη μοναδική χριστουγεννιάτικη μπάλα που φτιάξατε μόνοι σας με ποπ κορν είναι έτοιμη!

Καλές δημιουργίες!!!

Πηγή:sheblogs.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου