Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

H φιλία δύο 6χρονων παιδιών,που νίκησε τον καρκίνο!!!

O Ζακ και ο Βίνσεντ, είναι κάτι περισσότερο από φίλοι. Είναι σαν αδέρφια
O Ζακ και ο Βίνσεντ, είναι κάτι περισσότερο από φίλοι. Είναι σαν αδέρφια
Ο καλύτερος φίλος του 6χρονου Ζακ είναι ο Βίνσεντ. Γεννήθηκαν την ίδια χρονιά, τα σπίτια τους τα χωρίζει ένας δρόμος, πήγαν στον ίδιο παιδικό σταθμό, όπου και γνωρίστηκαν και από τότε είναι κάτι περισσότερο από φίλοι. Είναι σαν αδέρφια. Τα γέλια τους και συχνά οι σκανταλιές τους αναστατώνουν τον ήσυχο δρόμο στην πόλη Γιούνιον στο Μιζούρι, όπου μένουν.
Ο Ζακ και ο Βίνσεντ μετά τον παιδικό, ξεκίνησαν φέτος να πηγαίνουν και σχολείο. Καθόντουσαν μάλιστα και στο ίδιο θρανίο. Όμως συνέβη κάτι που άλλαξε τη ζωή τους. Ο Ζακ δεν εμφανιζόταν τόσο συχνά στο σχολείο. Η δασκάλα είπε στα άλλα παιδάκια ότι ο Ζακ είναι άρρωστος και πρέπει όλοι να προσεύχονται για τον συμμαθητή τους να γίνει καλά.

Ο Ζακ πριν τη διάγνωση
Ο Ζακ πριν τη διάγνωση
Στον Ζακ διαγνώστηκε ότι πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Ο Βίνσεντ μόλις το έμαθε, κέρωσε. Ρώτησε τους γονείς του τι είναι αυτό. Δεν ήξερε αλλά ένιωθε ότι ήταν κάτι πολύ κακό για τον λατρεμένο φίλο του. Οι γονείς του χωρίς υπεκφυγές, αλλά με τρυφερότητα του εξήγησαν την κατάσταση. Ο Βίνσεντ δεν το έβαλε κάτω.

Στον Ζακ διαγνώστηκε λευχαιμία
Στον Ζακ διαγνώστηκε λευχαιμία
Η θεραπεία για τον φίλο του είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Τον Βίνσεντ όμως δεν τον ένοιαζε. Ήθελε να βοηθήσει. Μετά το σχολείο και τα διαβάσματα, ξεκίνησε να πουλάει φουλάρια στο Μετρό και στις παιδικές χαρές. Οι γονείς του διακριτικά καθόντουσαν στην άκρη και απλά τον πρόσεχαν.
Ο Βίνσεντ, χαρούμενος δεν το έβαλε κάτω
Ο Βίνσεντ, χαρούμενος δεν το έβαλε κάτω
Ο Βίνσεντ κατάφερε να συγκεντρώσει 200 δολάρια. Τα έβαλε σε ένα φάκελο και τα πήγε στο σπίτι του Ζακ. Εκεί τα άφησε στο τραπέζι της κουζίνας και ανέβηκε στο επάνω δωμάτιο για να δει και να παίξει με τον καταπονημένο φίλο του. Όταν τον είδε, βούρκωσε. Ο Ζακ είχε χάσει από τις θεραπείες τα μαλλάκια του.

Τα βράδια που του έλειπε ο φίλος του, κοιμόταν αγκαλιά με το λιονταράκι του
Τα βράδια που του έλειπε ο φίλος του, κοιμόταν αγκαλιά με το λιονταράκι του
Όχι ο Βίνσεντ δεν θα το άφηνε να περάσει έτσι. Δεν θα άφηνε τον φίλο του να νιώθει μόνος. Την επόμενη κιόλας ημέρα, πήγε μαζί με την μητέρα του στον κουρέα και του είπε μόνο μια κουβέντα: «Γουλί». Ο κουρέας τα έχασε, κοίταξε τη μητέρα του και εκείνη με ένα συγκαταβατικό νεύμα του έδωσε την άδεια. Ο Βίνσεντ έμεινε δίχως μαλλιά για χάρη του φίλου του.
"Αφού ο Ζακ δεν έχει μαλλιά, δεν θα έχω και εγώ", είπε ο Βίνσεντ
«Αφού ο Ζακ δεν έχει μαλλιά, δεν θα έχω και εγώ», είπε ο Βίνσεντ

Οι πρώτες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες
Οι πρώτες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες
Σήμερα ο καρκίνος στον Ζακ έχει υποχωρήσει, θα πρέπει να λαμβάνει προληπτικά όμως χημειοθεραπεία για 2 ακόμη χρόνια. Ο Βίνσεντ δεν έλειψε λεπτό από κοντά του.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

Πηγή : invitromagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου