Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

"Κέικ" πίτσα,που κλέβει τις εντυπώσεις!!!



ΥΛΙΚΑ
-2 δοχεία ζύμη για πίτσα Pillsbury
-400 γραμμάρια σάλτσα για πίτσα
-1 φλιτζάνι φέτες πεπερόνι
-3 φλιτζάνια τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο(προαιρετικά)


ΕΚΤEΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Τοποθετείστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αλείψτε με ελαιόλαδο.


ΒΗΜΑ 2
Ξετυλίξτε μια ζύμη και πιέστε την ελαφρώς προς τα έξω.
Κόψτε σε 3 κύκλους και βάλτε τα στην λαδόκολλα.
Ψήστε για 8 λεπτά.
Αφαιρέστε απο την λαδόκολλα.


ΒΗΜΑ 3
Ξετυλίξτε άλλο μια ζύμη και κόψτε 2 κύκλους ακόμα,απο την μια πλευρά.Αφήστε την μια πλευρά ανέγγιχτη.
Βάλτε στην λαδόκολλα και ψήστε για 8 λεπτά.
Αφαιρέστε απο την λαδόκολλα.
Κόψτε την υπόλοιπη ζύμη ορθογώνια,ώστε να μπεί στα πλαϊνά της φόρμας.


ΒΗΜΑ 4
Ντύστε την φόρμα του κέικ με λαδόκολλα,αφήνοντας να προεξέχει λιγάκι η λαδόκολλα προς τα έξω.
Τοποθετήστε την ορθογώνια ζύμη γύρω-γύρω στα πλαϊνά της φόρμας.


ΒΗΜΑ 5
Τοποθετήστε μια στρογγυλή ζύμη στον πάτο της φόρμας.
Απλώστε σάλτσα,μερικές φέτες πεπερόνι και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο.
Επαναλάβετε με όλες τις υπόλοιπες 4 στρογγυλές ζύμες.
Αφού βάλετε και την τελευταία ζύμη στην κορυφή,απλώστε πάλι σάλτσα,τυρί τριμμένο και τις φέτες πεπερόνι στο τέλος!


ΒΗΜΑ 6
Διπλώστε την ζύμη που προεξέχει γύρω απο την φόρμα,ώστε να κάνετε ένα υπερυψωμένο χείλος


ΒΗΜΑ 7
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν βγάλουμε απο την φόρμα.
Μόλις αφαιρέσουμε την πίτσα απο την φόρμα,αλείφουμε τα πλαϊνά με λίγο βούτυρο και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.


Καλή επιτυχία!!!


Πηγή:syntagesgiapaidia.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου