Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

New Mommy: Όλα όσα δεν ήξερες για το 1ο τρίμηνο ως μαμά!

Νέες μανούλες αποκαλύπτουν τα πάντα για το 1ο τρίμηνο με το νέο μέλος της οικογένειας αλλά και τις αλλαγές στο σώμα τους…
Μια εγκυμοσύνη σημαίνει νέα ζωή, νέο σώμα, νέες συνήθειες, νέα αγάπη…

Αν έχεις ήδη παιδάκι σίγουρα καταλαβαίνεις την τεράστια αυτή αλλαγή στην καθημερινότητα σου και τις ευθύνες που έχει αυτός ο καινούργιος ρόλος, αν πάλι ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο το μικρό σου ανθρωπάκι, σίγουρα οι εμπειρίες άλλων νέων μαμάδων θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες! 

Γι’αυτό ρωτήσαμε 6 νέες μανούλες τα συναισθήματα τους στο 1ο τρίμηνο του καινούργιου τους ρόλου. Δες τι μας απάντησαν:

#1 «Τα συναισθήματα μου είναι τόσο ακραία σαν να είμαι μονίμως σε ένα τρενάκι του λούνα παρκ. Η ζωή μου έχει αλλάξει σε όλους τους τομείς της.»

#2 «Από  τότε που έγινα μαμά, μαθαίνω κάθε μέρα καινούργια πράγματα. Ναι, είναι εξαντλητικό αλλά ταυτόχρονα τα έντονα συναισθήματα και η ικανοποίηση που παίρνεις κάθε μέρα αξίζουν όσο τίποτα!»

#3 « Δεν ένιωσα ποτέ άλλοτε μεγαλύτερη αγάπη για κάποιον!  Είναι εξαντλητικό να μεγαλώνεις ένα μωρό αλλά κάθε στιγμή ανταμείβεται με το παραπάνω.»

#4 « Είναι αγχωτικό να είσαι μαμά… αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο όμορφο!»
#5 « Συντριπτικό, εξαντλητικό, αγχωτικό, όμως με ένα μαγικό τρόπο είναι ταυτόχρονα εκπληκτικό.»

#6 « Η μητρότητα είναι ένα φοβερό και θαυμάσιο συναίσθημα, αλλά θέλει σκληρή δουλειά και θυσίες.» 

Αυτές ήταν οι απαντήσεις των γυναικών για τα συναισθήματα τους σαν μαμάδες , πως όμως νιώθουν σαν γυναίκες; 

-Πάνω από το 40% των νέων μαμάδων, τρομάζουν με την αλλαγή του σώματος τους και δυσκολεύονται να το συνηθίσουν μέχρι και τους 3 πρώτους μήνες μετά τη γέννα, ενώ το 28% περιμένει να επανέλθει η σιλουέτα τους μέσα στους πρώτους 2-3 μήνες. 


-Ταυτόχρονα το 15% αυτών νιώθει τύψεις να αφήνει το μωρό της για να περιποιηθεί και να φροντίσει τον
-58% των νέων μαμάδων απέκτησε ραγάδες μετά την εγκυμοσύνη!

 -Το 40% άλλαξαν τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, όπως και τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν πριν μείνουν έγκυες.

Τι πρέπει να κάνεις εσύ;

Αρχικά πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως έφερες στον κόσμο ένα μικρό ανθρωπάκι που για 9 μήνες τρεφόταν από εσένα, αναπτυσσόταν μέσα σου. Δεν γίνεται λοιπόν να μη χρειάζεται την απόλυτη φροντίδα και προσοχή σου στους πρώτους μήνες της ζωής σου! Να θυμάσαι λοιπόν ότι η δύναμη της μάνας είναι ανεξάντλητη και ζήσε κάθε στιγμή μαζί με το μικρό σου, βλέποντας το να μεγαλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου